25 мільйонів гривень – на профілактику коронавірусу

Саме стільки на боротьбу зі смертельною недугою виділять з обласного бюджету та резервного фонду Львівщини.

За ці кошти закуплять засоби захисту, безконтактні термометри та необхідне медичне обладнання – як-от апарати штучної вентиляції легень. Про це повідомляє телеканал “Перший Західний”.

У той же час посилять заходи безпеки на усіх пунктах пропуску та Львівському аеропорту. Температуру перевірятимуть у всіх, хто прибуває на Львівщину з-за кордону.

Також було прийнято рішення щодо визначення Львівської обласної інфекційної базовою лікарнею щодо лікування в разі виявлених захворюваних“, – сказав голова ЛОДА Максим Козицький.

Хоч у Львівській обласній інфекційній лікарні наразі є лише з десяток апаратів штучної вентиляції легень, керівник медзакладу Сергій Федоренко запевняє: приймати пацієнтів лікарня готова.

На сьогоднішній день лікарня може прийняти 260, а при потребі 300 хворих на коронавірусну інфекцію. Весь персонал готовий до надання такої необхідної допомоги“, – головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

Також у Львівській ОДА визначили і місце можливої обсервації для ймовірно заражених коронавірусом. Це – державний санаторій «Немирів». Утім, чиновники заспокооюють: випадків виявлення хвороби в Україні загалом та на Львівщині зокрема – немає.