Аваков звільнив начальника поліції Львівщини

Чотири області України без керівників поліції. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив головних поліцейських Львівської, Житомирської, Закарпатської та Запорізької областей. Причина такого рішення – неналежна організація роботи поліції на місцях.

 “Я вважаю, що повинна бути відповідальність, і ці керівники повинні знайти іншу роботу”, – сказав Аваков під час розширеного засідання колегії.

Під час засідання очільник Нацполіції Сергій Князєв вказав, зокрема, на те, що кожне десяте вбивство залишається нерозкритим, також у деяких областях відзначається дуже високий рівень злочинів, пов’язаних з викраденням автомобілів, а керівний склад поліції вимагає і отримує хабарі.

За його словами, з початку року спіймали на хабарництві і повідомили про підозру 69 співробітникам, кожен п’ятий з яких – керівник.

Вислухавши звіт Князєва, Аваков попросив його уточнити, в яких конкретно областях робота поліції організована неналежним чином.

Глава Нацполіціі повідомив, що у нього є “істотні зауваження до керівників Львівської, Закарпатської, Запорізької та Житомирської областей” і що він “готовий прийняти кадрові рішення по цим керівникам”.

Аваков сказав, що до кінця дня п’ятниці чекає відповідних подань від Князєва і кадрових пропозицій.

Нагадаємо, що Головне управління Національної поліції у Львівській області з грудня 2016 року очолює генерал поліції третього рангу Валерій Середа.