Більше сотні населених пунктів області залишаються без електрики

Проблеми у 15 районах Львівщини.

На Львівщині продовжують ліквідовувати наслідки нічної негоди. Станом на сьогодні “Львівобленерго” інформує про відключення 46 ліній електропередач. А це призвело до знеструмлення майже пів тисячі трансформаторних підстанцій.
Без електропостачання залишається 124 населених пункти (85 повністю та 39 частково) у п’ятнадцяти районах області: Буському, Городоцькому, Жидачівському, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Самбірському, Сколівському Старосамбірському, Стрийському та Яворівському районах. 
Найбільше відключень зафіксовано у Яворівському (23 н.п повністю та 7 н.п частково) і Жовківському районах (13 н.п повністю, 6 н.п. частково)
“, – повідомляють у департаменті із питань цивільного захисту Львівської ОДА.

У Львові ж через сильний вітер впало сім дерев. Їх розкрижували, а вулиці розчистили для проїзду транспорту. Розповідає заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Ми до цієї ночі були готові, тому що мали також інформацію з управління надзвичайних ситуацій. Нас було попереджено, що будуть сильні пориви вітру і тому ми сформували відповідні бригади. Все було напоготові і люди і обладнання, тому вони працювали вночі“, – пояснила чиновниця.

Також вона додала, що цієї ввечері служби знову будуть працювати у посиленому режимі, тому що у гідрометцентрі прогнозують сильний вітер і на цю ніч.