До львів’ян прийде театр

Майже додому.

Інститут Стратегії Культури  у співпраці з акторами Лялькового театру організовує «Свято Живої Мобільної Культури»  в умовах карантину.

Організаторм виберуть ті локації Львова, які відповідають проекту децентралізації міста і розвитку «спальних» районів: Рясне-2, Левандівка, Сихів, Пасічна, Гетьмана Мазепи.

Визначать у кожному подвір’я, площу  чи майданчик, який найкраще оглядається з максимальної кількості вікон і балконів сусідніх будинків. Тут розкладуть пересувну сцену і ведуча оголосить про початок свята. Для цього попередньо ми відібрали лялькову виставу з режисером театру – для дітей і батьків. Вистава триватиме до 40 хвилин. 

Якщо у складний період карантину львів’яни не можуть відвідувати культурно-мистецькі заходи, зокрема, театр, то – театр сам їде до львів’ян! Сучасне мистецтво шукає усі шляхи до серця аудиторії. Проект «День Театру приходить до Тебе» – ілюстрація прагнень міста дбати про естетичні і культурні потреби львів’ян за будь-яких обставин. Переконана, що такий формат буде розвиватися впродовж найближчих місяців і стане єдиноможливим до завершення пандемії. Тому – у перспективі на найближчі пів року – така форма подачі матиме багато послідовників і зініціює самих городян організовувати свої мистецькі прояви у «дистанційному», але живому форматі”, – кажуть органіатори.

Унікальність проекту – мобільного культурного дійства, що відвідує непопулярні куточки міста задля піднесення мистецтва до тих людей, котрі, можливо, самі ніколи і не планували похід до зали театру, – приверне до себе увагу як глядачів, так і самих менеджерів культури.

“Ми покажемо приклад того, як можна підлаштовувати методи роботи в умовах ізоляції. Навчимо інших переходити не лише в онлайн-режими, а в «мінімалістичні» дистанційні форми мистецтва. І, звісно, пропагуючи театр і етно-музику, долучимось до загального освітнього розвитку глядачів, насамперед – дітей. Адже за останні два місяці усі занурені лише в віртуальні види мистецтва. Час нагадати про «живе» мистецтво, яке народжується у тебе на очах. Повчальним буде й те, що на відміну від вистав у залах, тут актори будуть «відкриті», адже на вулиці немає закулісся”, – наголошують. 

Адреси мандрівного театру 17 травня: 

  • вул. Мазепи, 18 – 12:00
  • вул. Суботівська, 9 – 14:00
  • вул. Чукаріна, 24-26 – 16:00
  • вул. Бойківська, 5А – 18:00