Ганна Новосад відвідала львівські школи: про що говорили

Креативні простори та розвинена інфраструктура – саме такими незабаром будуть українські школи, переконана міністерка освіти і науки Ганна Новосад. Сьогодні вона відвідала ті львівські школи, де вже вдалось втілити новий освітній простір.

Такі зміни дозволять випускникам легше засвоювати інформацію та успішно реалізовувати здобуті навички у житті.

“Реформа, яка направлена в першу чергу на майбутнього випускника(цю) школу, як успішну цілісну особистість, яка має ядро знань і головне цінності, навички та компетентності для успішного життя в сучасному світі”, – розповіла Ганн Новосад.

У львівських школах цю ініціативу реалізовують вже два роки. В першу чергу змінюють систему опалення, ремонтують покрівлі та фасади. Пріоритетом у ремонті є комфорт та здоров’я учнів.

“Пріоритетами для нас є створення комфортних умов для навчання дітей, створення просторів у школах, окрім цього спортивна інфраструктура. Ми плануємо, що найближчим часом біля кожної школи буде спортивний майданчик, бо здоров’я дітей – це основа”, – розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Нагадаємо, львівські школи одні з найперших стали автономними у фінансуванні. І цей досвід вже використовують інші міста України.