Карантин на Львівщині поки що не послаблюють

До 29 травня.

У Львівській області вирішили поки що не послаблювати карантин. Раніше рішення про пом’якшення ухвалив уряд. Тим часом за останню добу на Львівщині зафіксували рекордну кількість

“На Львівщині вже кілька тижнів спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації. За попередню добу коронавірус підтвердили у 65 осіб, ще 53 особи госпіталізували із підозрою на коронавірусну інфекцію. Зарано говорити про суттєве послаблення карантину в області, адже нашим першочерговим завданням є збереження здоров`я і життя мешканців регіону. Ми свідомі того, що українці втомились від карантинних заходів, однак статистика Львівщини свідчить лише про приріст захворюваності”, – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса зараз є ріст на 90 пацієнтів що потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

«Стан пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою важчий, в порівнянні з минулим тижнем. Якщо аналізувати показники, то ми входимо в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину, однак кількість хворих вказує на інше. В реанімації 30 людей, тоді як минулого тижня було 12», – наголосив Орест Чемерис.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для Сovid – 14% Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів – 85 на 100 тис. населення. На погіршені динаміки наголосив також керівник Лабораторного центру Роман Павлів.