Карантин в Україні продовжили, але з пом’якшеннями

А продовжили до 22 травня.

Карантин в Україні ще триватиме. Його не знімуть 12 травня, проте вже з наступного тижня будуть суттєві пом’якшення.

«Уряд в першу чергу зацікавлений, аби якомога швидше запустити всі сфери економіки, які призупинилися через епідемію. У своїх рішеннях ми керуємося виключно даними наших профільних спеціалістів. За їх розрахунками, передчасне зняття карантину – означає тисячі нових хворих. Не можна цього допустити», – наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Тож з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку. Дозволять роботу салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України.

Запрацюють літні майданчики ресторанів та кафе, ці ж заклади також зможуть працювати на виніс.

Можна буде продавати і непродовольчі товари, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

«Дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах. Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня», – повідомив Шмигаль.