Львів має план протиепідемічних заходів щодо коронавірусу, медиків навчатимуть у Винниках

Ці заходи розраховані на місто Винники, а також смт. Брюховичі і Рудно.

У Львові сьогодні утворили тимчасовий оперативний штаб. Під час спеціального засідання він і затвердив

Комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, на територію м. Львова, м. Винники, смт. Брюховичі і смт. Рудно у 2020 році.

При правильній організації протиепідемічних заходів, цю проблему можна подолати, і непотрібно панікувати. Розроблений план комплексних заходів, який передбачає створення оперативного штабу, низку превентивних, профілактичних, роз’яснювальних заходів, а також підготовку матеріальної бази в разі, якщо, все ж таки, буде зафіксовано такі випадки захворювання“, — зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Також при Львівському міському відділі обласного лабораторного центр МОЗ України створено дві бригади швидкого реагування в разі виявлення коронавірусної інфекції.

Тим часом у Львівській ОДА повідомили, що для медиків проведуть необхідне навчання.

Навчання проведуть на виконання наказу Міністерства охорони здоров’я N185 від 24.01.2020 та Плану дій протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov у Львівській області, затвердженого Рішенням обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідні симуляційні заходи відбудуться на базі «Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, завтра прилетять українці, які досі перебували у Китаї. Який саме аеропорт їх буде приймати і де їх розмістять на час карантину поки що не повідомляють.