Майбутніх учасників ЗНО застерігають: працюють шахраї

Вони намагаються продати довірливим одинадцятикласникам начебто правильні відповіді на тестування 2020 року.

В Українському центрі оцінювання якості освіти попереджають усіх майбутніх учасників ЗНО: активізувались шахраї, котрі пропонують відповіді на тести, які будуть у цьому році. Кажуть, що працюють аферисти скрізь у соцмережах, зокрема через канали Телеграм.

Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми. Наприклад, для «переконливості» надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО“, – йдеться у попередженні.

Натомість в УЦОЯО наголошують, що їхня система захисту є надто потужною для зламу. А укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

“Аби не бути ошуканим, укотре застерігаємо: відхиляйте сумнівні пропозиції. Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радимо проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо”, – рекомендують організатори.

Додамо, що деякі шахраї неправомірно ставлять логотип УЦОЯО на свій контент. За зміст таких матеріалів Український центр оцінювання якості освіти відповідальності не несе.