МОЗ має чотири локації для евакуйованих з Китаю українців

Однак, де саме, не розголошують із міркувань безпеки.

Вже завтра зранку до України повернеться літак, який вилетів до Китаю, щоб забрати наших співвітчизників, котрі досі перебувають в Ухані. Відомо, що борт доставить 50 українців та 30 громадян інших держав.

Після того, як вони вийдуть із літака, їх автобусами доставлять до місяця обсервації. Та де саме перебуватимуть люди на карантині – не повідомляють.

Місце є безпечним як для українських громадян, які будуть евакуйовані і розміщені в ізоляції, так і безпечними для всіх інших українців в Україні. Всі заходи безпеки погоджені та відповідають міжнародним стандартам і міжнародній практиці… В цілях безпеки громадян, яких ми евакуйовуємо, таку інформацію ми не розповсюджуємо. Ми маємо підготовлених кілька місць. Це є чотири місця, вони всі підготовлені, але залежно від кількості осіб, ми виберемо найбільш відповідне за кількістю та доцільністю“, – повідомила учора під час вечірнього брифінгу очільниця МОЗу Зоряна Скалецька.

Додамо, серед українців ширяться чутки, що місце обсервації буде на Львівщині або ж Тернопільщині. Проте на офіційному рівні інформацію ніхто не підтверджує. Як і те, де ж приземлиться літак із Уханю – у Борисполі чи у Львові.