МЗС просить українців у світі повертатися додому

Просять зробити це до 27 березня.

Через поширення коронавірусу та суворі карантинні заходи у світі Міністерство закордонних справ рекомендує українцям не зволікати, а придбати квитки на найближчі авіарейси.

Спеціальні рейси авіакомпаній SkyUp, МАУ, Азур ейр Україна – єдина можливість дістатися в Україну літаком, погоджена з владами інших країн. Іноземні авіакоманії здійснюють рейси тільки на прохання власних держав“, – йдеться у повідомленні.

Наголошують, що рейси авіакомпаній SkyUp та МАУ будуть здійснюватися упродовж 23, 24, 25, 26 і 27 березня.

Стежити за наявністю квитків можна на сайтах авіакомпаній:

SkyUp – https://skyup.aero/uk/,

МАУ – https://www.flyuia.com/ua/ua/information/fly-home

Закликаємо вас скористатись можливістю вилетіти в Україну у наступні 5 діб, до 27 березня включно. Все більше країн запроваджують більш суворі карантинні заходи, що скоро повністю унеможливить здійснення будь-яких пасажирських рейсів на невизначений термін“, – кажуть в МЗС.

Додамо, що прилетіти можна буде лише до Києва, оскільки сьогодні на позачерговому засіданні Кабмін вирішив закрити усі аеропорти, крім “Борисполя”. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Діяльність усіх аеропортів, окрім Борисполя, – буде припинена. Це стосується виключно пасажирських перевезень. Виняток становлять заходи державної необхідності за окремими наказами відповідних міністерств. Ми розуміємо, що рішення не популярне та не зручне. Але ми бачимо, що темпи поширення коронавірусу зростають. Тому маємо підсилювати обмежувальні заходи“, – написав прем’єр.