Як на Львівщині використовують додаток «ДІЯ»

6 лютого в Україні повноцінно запрацював додаток «ДІЯ», його менше ніж за тиждень скачали вже понад мільйон користувачів. Наразі у ньому є лише права та техпаспорт на автомобіль.

Такому сервісу найбільше раді у поліції. Тут кажуть, що додаток, значно полегшив роботу, адже папку з купою паперів їм замінили на планшет.

«Програма ”ДІЯ” працює нормально, добре загружається, підтягує посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію. Кожен екіпаж поліції має в автомобілі планшет, де є програма для зчитування QR-коду», – розповів  інспектор патрульної поліції Львова Володимир Півовар.

Проте, трапляються випадки, коли додаток працює несправно. Через масові завантаження «ДІЯ» не відображає всі документі одразу.

«Я його скачав, зареєструвався, зайшов туди і побачив, що там не вся інформація. Є тільки посвідчення водія, а свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не було. Я його видалив, завантажив наново, але та сама історія», – скаржиться користувач додатку Василь Бурштин.

Під час першого вмикання «ДІЯ» розповідає про свій застосунок, основні функції, а також пропонує встановити пароль та вхід за відбитком пальця. Авторизація можлива лише за допомогою BankID або ж завдяки наявним даним у ПриватБанку або Мonobank.

Наразі у застосунку можна оцифрувати водійське посвідчення та техпаспорт на автомобіль. Зробити це можна лише у тому разі, якщо він зареєстрований саме на користувача застосунку.

Зауважу, що додаток автоматично підтягує лише документи нових зразків після 2013 року. Якщо ж ваших документів немає у застосунок, то він запропонує вам верифікувати їх в електронному кабінеті водія.

І хоча зараз у додатку лише права та техпаспорт, в уряді обіцяють, що до кінця лютого у застосунку з’являться цифровий поліс страхування на авто, студентський, український звичайний та закордонний паспорти.