Пресмарафон Зеленського встановив світовий рекорд

Пресмарафон президента України Володимира Зеленського побив світовий рекорд та став найтривалішою пресконференцією світового лідера. Зустріч тривала близько 14 годин. У ній взяли участь три сотні журналістів.

Зазначимо, що попередній рекорд належав президенту Білорусі Александру Лукашенку. У 2017 році він спілкувався з журналістам упродовж 7 годин 21 хвилини.

Представники медіа розмовляли із президентом за столом у гастропросторі Kyiv Food Market групами по 7-10 людей. Ці групи змінювалися кожні 30-40 хвилин.​

Ми для Вас зібрали на найкращі репліки президента за 14 години.

У нас відбувся обмін. Всі дзвінки Путіну здійснював я. З мене корона не впаде, бо я дійсно хочу закінчити війну. Тому я вважаю, що з нашої сторони це були перші кроки назустріч.

*********************

З приводу Майдану – я нічого цього не боюся. В будь-який момент, в будь-яку секунду, якщо дійсно суспільство не захоче, щоб моя команда продовжувала і щоб не був президентом… Дивіться, кровопролиття не буде.

*********************

Я думав, ми будемо всіх корупціонерів саджати. При цьому, коли перші наручники одягнули.., всі сказали “ай-яй-яй”, президент не має права впливати на правоохоронні органи.

*******************

Помилка Порошенка в одному – йому здається, що він може бути лідером іншого Майдану. І він готовий. Ви ж бачили заяву і самого Штайнмайєра, і німецької сторони, і французької, і багатьох європейських ЗМІ – вони в шоці, тому що його риторика міняється, як і змінився статус

*********************

Я б дуже не хотів, щоб конфлікт на Донбасі був заморожений, я б не хотів, щоб у нас було Придністров’я чи Абхазія. Я не можу вам на 100% гарантувати, що це не станеться, тому що зараз так і є. Зараз там Придністров’я.

*********************

Зараз обговорювати закон про особливий статус немає сенсу. Немає поки що цього закону. Є “червоні лінії”, про які ми можемо говорити. Вони ніяк не відрізняються від “червоних ліній” у цілому “нормандського формату” і “нормандського процесу”.

*********************

Коломойський знає мою позицію з приводу “ПриватБанку“, вона державна позиція, що я буду захищати Україну, захищати державу, він знає.

*********************

Я не можу в Маріїнському (палаці – УП) жити, ви розумієте. А пан Макрон живе саме в такій ситуації (Єлисейський палац – резиденція французького президента). Охорона вішається, тому що я живу в квартирі. Знаєте чому? Я не можу переїхати до жодної резиденції, тому що наше суспільство почне мене через це… Ну, ви розумієте..

Нагадаємо, пресмарафон відбувся у четвер, 10 жовтня, у Києві приватному ринку їжі.