Рекордну кількість алкоголю утилізували у Винниках

На таку подію прибув міністр юстиції.

У Винниках, що біля Львова відбулася найбільша публічна утилізація алкогольних напоїв. Під таке показове знищення потрапили понад 37 тисяч пляшок вагою 14 тонн.

Товар знаходився на складі компанії, яка планувала його виставити на продаж. Весь алкоголь був вилучений, він не відповідає стандартам, акцизи підроблені. Відповідно була здійснювана діяльність поза будь-яким державним контролем сплати податків чи контролем за виробництвом” , – каже міністр юстиції Денис Малюська.

Увесь алкоголь зливають у бочки. Пізніше рідину утилізують на очисних спорудах. Триватиме така процедура не один день. Міністр припустив, що колегам знадобиться близько тижня, аби увесь вміст злити в бочки і відвезти на очисні споруди.

Тим часом у “Львівводоканалі” не впевнені, що зможуть утилізувати конфіскований алкоголь з Винників. Мова йде про концентрацію та хімічний склад цієї речовини для того, щоб очисні споруди могли очистити цей об’єм рідини.

Розповідає речниця комунального підприємства « Львівводоканал» Уляна Горбата.

Міські очисні споруди не утилізовують відходи. Спирт зазвичай очищають на спиртзаводах, тобто він там спалюється, або є інші шляхи утилізації. Ми з цим стикаємося вперше“, – розповіла речниця підприємства Уляна Горбата.