Ще одна лабораторія Львова робитиме ПЛР-тести

Роботу тут вже розпочали.

Ще одна лабораторія на Львівщині розпочала тестування методом ПЛР. Тестування методом полімеразної ланцюгової реакції розпочали робити у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області. Про це повідомили у ЛОДА.

«Держпродспоживслужба має підписаний договір із Лабораторним центром, тож зможе частково розвантажити їхніх фахівців. Збільшення кількості тестувань допоможе нашим медикам швидше ставити діагнози та точніше призначати лікування. Якщо підсумувати, то ЛОДА в повному обсязі виконала одне з останніх рішень ЛОР 1028 “Про інформацію Львівської обласної державної адміністрації щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За словами керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євгена Баркита сьогодні розпочали тестовий режим роботи.

«Ми почали роботу із перевіреними Лабораторним центром зразками, аби розуміти чи наші висновки збігаються. Якщо похибок не буде, то почнемо роботу у повному обсязі. Ми зможемо робити 30 тестів на добу. Більшої кількості опрацювати не зможемо, адже покладені на нас обов’язки все одно мусимо виконувати, – наголосив Євген Баркит.

Додамо, що фахівці Управління кілька днів переймали досвід у Лабораторному центрі.