Що зміниться для львів’ян із 1 березня?

З початком весни на львів`ян чекають певні зміни.

Із неділі, 1 березня, паркування на всій території міста стане платними та дорожчим. Львів  поділили на п’ять зон паркінгу.

Перша зона – це територія старого міста. Аби лишити тут автівку доведеться викласти 20 гривень за годину. І це лише на відкритій парковці. За місце на закритій сума вже становить 30 гривень. Місце на майданчику у другій зоні, а це територія близька до центру коштуватиме 15, у третій – 10 грн. У четвертій – найбільш віддаленій від центру, сума становитиме 5 гривень за годину. П’ятою зоною буде парковка біля аеропорту Львів.

Мешканці центральної частини міста зможуть залишати автіку безкоштовно з 19 до 8 ранку, а також у вихідні та святкові дні. В інший час їм пропонують придбати абонемент.

Крім того, у березні розпочнеться капітальний ремонт вул. Шевченка. Роботи відбуваються на відрізку від вул. Залізничної до вул. Левандівської і передбачають організацію кільцевого руху на вул. Т. Шевченка, вул. Левандівській, вул. Залізничній. А вже із березнякомунальникиперекриють вул. Левандівську і вул. Шевченка в частині квазікільця.

У мерії кажуть, що ремонтні роботи завершуватимуть частинами. Зокрема, ділянку № 1, а це вул. Залізнична та нова проектована дорога від між нею та  вул. Левандівською— планують відкрити до 30 червня.

Тоді, як вул. Левандівська для проїзду  — відкриють до 31 липня.

І останню ділянку відкриють до 31 серпня. Ідеться про вул. Шевченка — між вул. Левандівською та вул. Залізничною.

Відтак низка автобусів курсуватимуть за зміненим маршрутом.

Зокрема, з 7 березня автобус №17 курсуватиме через вулиці Щурата, Сяйво та Городоцька. Натомість автобус №11 тимчасово не курсуватимуть узагалі. Тоді як нічний маршрут №6Н їхатиме через проспект Чорновола, Тунельну, Винницю та Ковча.

Вже з 14 березня, тимчасово перестане курсувати автобус №6а. Також 49 автобус курсуватиме через вулиці Ковча, Винниця, Тунельна, Варшавська, Липинського до Городоцької.

Зазнає змін маршрут трамваю номер 7, який сполучає Погулянку і Татарбунарську. Його скоротять до церкви Анни. Маршрути №49 та 47а курсуватимуть без змін, до них додадуть ще  по п’ять автобусів.

Також приміські автобусні маршрути, які курсують на Автостанцію №4, що на вул. Шевченка тимчасово перенесуть на Автостанцію Західна, яка розташована на Городоцькій.