Стало відоме прізвище майбутнього прем’єр-міністра України

Президент Володимир Зеленський пропонуватиме парламенту призначити на пост прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомляє видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела.

Ще словами співрозмовників, у середу Зеленський та керівництво ОПУ проводитимуть співбесіди та консультації з кандидатурами інших членів Кабміну.

Крім того, у середу глава держави проведе співбесіди з іншими кандидатами. Зазначу, Олексій Гончарук є заступником керівника Офісу Президента. За освітою він юрист. У 2014 році Гончарук балотувався у народні депутати від «Сили людей». Пізніше – був позаштатним радником міністра екології Ігоря Шевченка. Згодом Олексій Гончарук працював радником першого віце-прем’єра Степана Кубіва. А від 2015 року керував офісом ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз. Цієї весни Гончарук познайомився із Андрієм Богданом, завдяки якому і потрапив на Банкову. Сьогодні він супроводжує президента у робочих поїздках та на важливих економічних зустрічах. Додамо, раніше Ігор Коломойський вже озвучував прізвище Гончарука як кандидата на посаду прем’єр-міністра.

Раніше колишній бізнес-партнер президента олігарх Ігор Коломойський заявляв, що серед головних претендентів на крісло майбутнього прем’єр-міністра є Гончарук.

Фото: Українська правда