«STOP COVID-19»: на Львівщині запустили інтернет-платформу та чатботи

За допомогою цих сервісів мешканці області можуть дізнатися, куди звертатися, у випадку підозри на коронавірус.

Інтернет-платформу та чатботи у Телеграмі та Вайбері презентували у Львові. Тут у розрізі населених пунктів подано координати медичних установ із зазначенням номерів телефонів лікарів, а також – карта з контактами лікарень області.

Мета нашої ініціативи – дуже проста. Свідомі мешканці Львівщини знають, що при підозрі на коронавірус чи при погіршенні здоров‘я не потрібно одразу викликати «швидку». За протоколом людина першочергово має звернутися до свого сімейного лікаря, отримати консультацію і свій план дій. Тож тому, хто забув його контакти чи адресу, сайт та чатбот нагадає про це“, – каже голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
Розробники кажуть, що це благодійна ініціатива і сайт вони розробили безкоштовно.

«Як тільки з’явилася ідея створити інформаційний ресурс, який допоможе населенню в час епідемії коронавірусу, одразу наші спеціалісти спільно з працівниками облради взялися до втілення задуму. Фактично за п’ять днів ми розробили веб-додаток з базою даних лікарів та медичних установ області та два канали – Вайбер та Телеграм. Ще плануємо запустити WhatsApp”, – зауважив старший віце-президент SoftServe, член правління фонду «Відкриті очі» Дмитро Іванов.

На сайті стисло подано інформацію про симптоми коронавірусу, групи ризику, поширення захворювання та захисні заходи.

Сайт можна відвідати за посиланням https://covid-19.lvivoblrada.gov.ua/ Також можна скористатися чатботами у Телеграмі та Вайбері https://tinyurl.com/vrv6rt7. Перейти на них можна через сайт STOP COVID-19