Центру опіки сиріт таки передадуть приміщення на Короленка

Депутати Львівської міської ради проголосували за те, аби прийняти у власність територіальної громади Львова нежитлових будівель на вулиці В.Короленка,7 (йдеться про приміщення колишньої школи-інтернату №2) з подальшою передачею у власність релігійній місії Центру опіки сиріт УГКЦ. «За» проголосували 48 депутатів. Інформує ІА Дивись.info.

Напередодні пленарного засідання отець Роман Прокопець, керівник Центру опіки сиріт, звернувся до депутатів з проханням підтримати передачу приміщень, щоби створити там Дім милосердя – для боротьби з причинами соціального сирітства. За словами отця, свого часу цим домом керував греко-католицький священик за дорученням митрополита Андрея Шептицького. І власне цей заклад був середовищем культурного виховання, який об’єднував дітей і молодь з бідних верств населення.

Нагадаємо, на вул. Короленка, 7 розташована колишня школа-інтернат, у якій зараз діє Центр опіки сиріт УГКЦ. У лютому Львівська обласна рада, яка є власником цього приміщення, спочатку продала його на аукціоні, втім потім суд призупинив продаж. Наприкінці травня Львівська обласна рада погодилася передати містові приміщення на вул.Короленка, 7 за 40 мільйонів гривень субвенції.