У Львові їздитиме екобус для збору ртутьвмісних відходів та батарейок

У 2015 році у Львові за грантові кошти ЄС закупили та влаштували лінію переробки відходів, що містять ртуть. Система обладнана за європейським зразком і є першою та єдиною на території України.

Від населення їх безкоштовно прийматимуть лише в певній кількості. Начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, зазначає, відпрацьовані лампи прийматимуть до 10 штук від особи, ртутні термометри до 5 штук та до 1 кг  відпрацьованих батарейок від однієї особи.

“Наразі це є така єдина система, яка працює в Україні. Ртутні лампи ми повністю переробляємо, забираємо з них ртуть, що стосується батарейок, то Львівське підприємство «Бондарівка», яке наразі отримало ліцензію на утилізацію батарейок і готуються на першу відправку партії батарейок до Польщі для утилізації.”

 Протягом 6 років на складі  підприємства «Бондарівка» зібрали 28 тонн батарейок – зазначає координатор підприємства «Бондарівка» Олег Янчишин.

“З 2014 року у Львові працює програма із збору таких відходів. Наразі накопичено 28 тонн батарейок і для перевезення до Польщі готується перша партія це 18 тонн батарейок.”

Графік розміщення екобусу