У Львові підтвердили перший випадок захворювання на COVID-19 (оновлено)

У Львові підтвердили перший випадок захворювання на COVID-19. Вірус виявили у мешканця Львова, який повернувся з Німеччини, повідомив у своєму Телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий.

«Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 у Львові (мешканець Львова. 13 березня повернувся з Німеччини). Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні», – йдеться у повідомленні.

Після повернення з-за кордону, консультації інфекціоніста чоловік перебував на самоізоляції – карантині разом з дружиною.

«З першого дня самоізоляції він не контактував ні з ким», – розповів в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

За інформацією Васька, подружжя здало аналізи у приватну лабораторію. Відтак, у чоловіка позитивний аналіз, у дружини – негативний.

Зараз стан пацієнта задовільний, у нього немає ознак захворювання. Він не потребує госпіталізації у стаціонар Львівської обласної інфекційної лікарні як і не потребує амбулаторного медикаментозного лікування.

За словами Андрія Васька, у чоловіка повторно взяли аналіз для підтвердження чи спростування результатів референс-лабораторією МОЗ.