У Львові відзначать 101-шу річницю проголошення Акту Злуки (програма заходів)

22 січня, відбудуться заходи з нагоди відзначення проголошення Акту злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки.

Упродовж дня проведуть низку заходів, зокрема у всіх храмах Львівщини молитимуться за Україну.

Також у програмі заходів:

11.00: Покладання квітів до могил борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

11.20 : Вшанування героїв біля Меморіалу воїнам Української Галицької Армії

11.25 : Запалення лампадок на могилах Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького.

11.30 : Покладання квітів до могили учасника АТО В. Гурняка.

11.40 : Покладання квітів до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича.

11.45 : Запалення лампадок на могилах воїнів АТО на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища та панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України

16.00 : Відкриття виставки «Українське військо 1917-1921» в Музеї визвольної боротьби.

17.00 : Мистецька акція з нагоди відзначення Дня Соборності України у внутрішньому дворику Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Акт Злуки або Велика Злука — урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об’єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну. Також цього дня відзначають і День соборності України.

Додамо, що 21 січня 1990 р. було організовано «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, як символ духовності єдності людей східних і західних земель України.