У Львові вшановують Героїв України

Сьогодні, 14 жовтня, у Львові вшановують усіх Героїв, які полягли за нашу Україну.

Урочисті заходи розпочалися на Личаківському цвинтарі. Тут на полі почесних поховань № 86-А перепоховали вояків УПА Михайла Мочурад-Савура та Дмитра Онищака. Вони героїчно загинули у вересні 1951 року у селі Сороки Пустомитівського району.

Опісля на полі почесних поховань №76 львів’яни поклали квіти та запалили лампадки на могилах Героїв, які загинули в російсько-українській війна.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі львів’яни помолилися за Україну та її захисників.

А вже о 13 годині перед пам’ятником Тарасу Шевченку ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут складуть урочисту клятву.

Опісля о 13:45 відбудеться показовий виступ Роти почесної варти академії сухопутних військ.

О 14 годині учні Школи Бойового Гопака «Шаблезуб» виконають бойовий гопак.

О 14:30 – День відкритих дверей у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна». Показ тематичних виставок.

Нагадуємо, 14 жовтня в Україні – День захисника України. Дату обрали невипадково, адже сьогодні також відзначається День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці й річниця створення Української повстанської армії. Додам, що День захисника України у жовтні 2014 року запровадив п’ятий президент України Петро Порошенко. Тоді ж він скасував указ про запровадження в Україні Дня захисника Вітчизни, який відзначали 23 лютого. Із 2015 року День захисника України визначили державним святом.