У Підкамені цього року відремонтують вежу монастиря

Львівська облрада затвердила співфінансування проєкту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні» .

Вже зараз у Бродівському районі триває реставрація вежі храму у Підкамені. Завершити роботи планують до кінця літа. Протягом цього часу тут відреставрують вежу у монастирському комплексі, облаштують благоустрій подвір’я та його освітлення. Тепер важливо, щоб гроші на реалізацію проєкту надходили вчасно.

«Ці гроші є співфінансуванням з нашого боку в межах проєкту Програми ТКС Польща-Білорусь-Україна, який область реалізовує разом з Єврорегіоном “Карпати – Україна» . Він передбачає реставрацію  монастирського комплексу в Підкамені на Бродівщині. Повна сума проєкту 24 млн гривень”, – розповів заступник голова ЛОДА Юрій Холод.

А вже у вересні відвідувачів запрошують оглянути оновлений комплекс:

«Сплановано попередній графік робіт та заходів проєкту на рік 2020! З нетерпінням очікуємо на зняття риштувань та нове обличчя вежі монастиря і комплексу загалом! А 27 вересня 2020 року плануйте відвідини оновленого монастирськоно комплексу під час концерту «Підкамінь»!» , – розповіла виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин.

Нагадаємо,  що Львівською обласною державною адміністрацією разом з Львівською обласною радою у 2017 році розпочато реалізацію проекту «Промоція спільної історико-культурної спадщини українсько-польського прикордоння шляхом створення транскордонного паломницького маршруту та збереження сакральних об’єктів вздовж нього».   

У жовтні  2017 року проект з відновлення пам’ятки у Підкамені отримав перемогу в розмірі гранту ЄС-1 895060,48 євро, або 24 млн. грн.

У межах проекту буде здійснено  реконструкцію Монастирського храму з дзвіницею – пам’ятки архітектури національного значення ХV-ХVІІІ ст. в смт Підкамінь Бродівського району Львівської області.