Україна святкує День Незалежності

Фото: EPA

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 28-й День Незалежності. В Україні по всіх містах тривають урочистості з нагоди Дня Незалежності.

У Києві о 9.30 стартувала Хода Гідності. У заході взяв участь президент Володимир Зеленський з родиною, керівництво держави, військові та їхні сімї. Президент наголосив на тому, що сьогодні, у першу чергу, потрібно подякувати захисникам України. І зазначив, що кожен його день починається із смс-повідомлення від Генерального штабу. Президент також нагородив низку військових, які захищали Україну на Донбасі. Деяких із них – посмертно.

Паралельно у столиці триває Марш захисників України. Його організували військові ветерани та Фонд «Повернись живим». Загалом очікують близько 10 тисяч учасників. Учасники планують пройти колонами по Майдану Незалежності та виконати гімн України. Згодом біля Стіни пам’яті відбудеться молебень за загиблими.

У Львові до Дня Незалежності на Личаківському кладовищі львів’яни вшанували борців за незалежність, загиблих Героїв під час Революції Гідності та в зоні АТО.

Опісля покладання квітів від цвинтаря рушив Марш Нескорених. Учасники Маршу відвідали Військовий госпіталь, де привітали травмованих бійців з Днем Незалежності. Далі Марш рушив до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла де відбувається молебень за Україну та загиблих Героїв.

Делегація представників Львівщини День Незалежності відзначає на Сході нашої країни. Привітати зі святом жителів прифронтового міста приїхали депутати Львівської обласної ради та волонтери. Напередодні вони долучилися до відзначення Дня прапора на Луганщині. Жовто-блакитний стяг на центральній площі Сєвєродонецька сьогодні урочисто підняли місцеві ліцеїсти.

Напередодні свята світові лідери надіслали привітання Володимиру Зеленському та народу України із Днем незалежності. Серед них — президент США Дональд Трамп, королева Великої Британії Єлизавета II, президент Франції Емануель Макрон.

А посольство України у Великій Британії вчора оприлюднило відео, на якому прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і провідні британські політики привітали українців. У фіналі відео Джонсон виголосив: «Слава Україні!»

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус привітав українців із 28-ю річницею незалежності держави, звернувшись через соцмережі українською мовою.

Радіо Перше приєднується до усіх вітань . Будьмо вільними, будьмо сильними, будьмо першими! Мирного нам неба від Сходу до Заходу нашої країни!