Українці із Китаю можливо прилетять до Львова, але в області вони не залишаться, – Козицький

Новоспечений очільник Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, на свої сторінці у Facebook повідомив, що Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького має змогу прийняти літак із українцями із китайської провінції Ухань.

«На борту літака – наші з Вами співгромадяни, тому ми не маємо морального права покинути їх у біді», – написав Козицький.

За його словами, в Україні є лише кілька аеропортів, які здатні прийняти літаки такого класу. У тому числі і львівський аеропорт. Водночас він повідомив, що питання розміщення українців, які прибудуть з Китаю, у Львові чи області не розглядається.

«Зауважу, що на Всеукраїнському рівні розроблено план запобігання занесення та поширення вірусу. Також створено оперативний штаб для координації дій, який перенесено на рівень Кабінету Міністрів України. Як і повідомлялось раніше, Львівська область забезпечена усіма необхідними засобами безпеки», – додав очільник області.

Нагадаємо, що евакуація українців із Китаю, запланована на четвер, 20 лютого. За попередніми даними, в Україну мають прилетіти 49 українців та до 25 іноземців. Усі вони після прильоту перебуватимуть 14 днів в ізоляції під наглядом медиків.