Уряд рекомендує утриматися від подорожей за кордон: пункти пропуску не закривають

В Україні не закривають пункти пропуску. Водночас Кабінет міністрів наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Це стосується, насамперед, КНР, Республіки Корея, Японії, а також традиційних, популярних серед українців туристичних напрямків, зокрема Італійської Республіки, Королівства Іспанія, Французької Республіки, Грецької Республіки, ФРН, Арабської Республіки Єгипет, Об’єднаних Арабських Еміратів, Турецької Республіки, Королівства Таїланд, Держави Ізраїль тощо», – йдеться у повідомленні.

В уряді нагадують, що станом на сьогодні, низка країн на національному рівні запровадила комплекс жорстких обмежувальних (карантинних) заходів, спрямованих на локалізацію вірусу (Італія, Франція, Німеччина, Ізраїль, США та ін.), які триватимуть до повної стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.

Тому українцям, які продовжують перебувати за кордоном  або планують туди свою мандрівку радять бути обережними, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідування уражених вірусом регіонів. Тако треба повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі «ДРУГ», слідкувати за рекомендаціями по ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті МЗС України та веб-ресурсі.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, громадяни України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України ) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, що сьогодні медіа повідомили, що о 22 годині у Львівській, Закарпатській та Волинській областях закривається кордон.