В Україні стартувало ЗНО

У основній сесії ЗНО планують взяти участь 379 тисяч людей

В Україні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Перше тестування – з математики. Для проходження цього тесту зареєструвалися 186 072 особи, для яких створено 12 618 аудиторій у 795 пунктах тестування, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Зважаючи на поширення коронавірусної інфекції і збільшення кількості хворих на COVID-19, до проходження ЗНО допускають людей, у яких немає симптомів респіраторних захворювань, з температурою тіла не вище 37,2 С. Усі учасники повинні носити маски або респіратори.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

В основній сесії ЗНО планують взяти участь 379 тисяч людей – випускники цього року і минулих років. Зареєстрований учасник має право пройти тести з чотирьох навчальних предметів.

Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти предметів:

25 червня – з математики

30 червня – з української мови і літератури

2 липня – з фізики

6 липня – з іспанської, німецької, французької мов

7 липня – з англійської мови

9 липня – з історії України

13 липня – з біології

15 липня – з географії

17 липня – з хімії

До 17 липня учасники отримають результати з математики і фізики. До 25 липня – з української мови і літератури, історії України, іноземної мови та біології. До 29 липня прийдуть результати з хімії та географії.