Вулиця Шевченка у Львові дочекалась ремонту

Триватиме він два роки.

У Львові розпочали капітальний ремонт вул. Шевченка. Ремонтні роботи триватимуть два роки та обійдуться місту у понад 90 млн грн.

Ремонт буде відбуватись у три етапи. Спочатку облаштують квазі-кільце від вул. Залізничної до вул. Левандівська. Під час цього етапу робіт транспорт буде рухатись у звичному режимі. Друга ділянка ремонту – від. Церкви Анни до вул. Ярослава Мудрого. Під час нього реорганізують рух для автомобілів та громадського транспорту, зокрема і для трамваїв. Третій етап охопить ділянку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Левандівської.

“Буде розіграний тендер і підрядник зробить так, як згідно графіку передбачає проектно-кошторисна документація. Наразі можу сказати про першу частину – до кінця вересня ми її зробимо”, – каже директорка ЛКП Львівавтодор Оксана Єстеферова.

Нове дорожнє покриття буде комбіноване: бруківка з асфальтобетоном. Також будуть облаштовані парко-місця, хідники та вело-доріжки. Окрім цього, ремонт передбачає розширення проїзної частини. Для цього, за словами Андрія Білого, заступника директора департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури, необхідно зрубати дерева.

“Інженерні Мережі знаходяться в корінні. Для того, щоб їх поміняти треба або сильно пошкодити дерева і чекати рік поки вони самі впадуть, або поміняти. Всі дерева, які можна лишити, лишаються, ті що будуть зрізані, будуть висаджені нові дерева”, – пояснив чиновник.

Додамо, вартість робіт сягатиме близько 90 мільйонів, але кінцева сума може змінитись після розгляду проектно-кошторисної документації.