Завтра евакуюють українців, які перебувають у китайській провінції Ухань

Український літак забере також громадян Аргентини.

Українців, які досі перебувають у Китаї, де спалахнув коронавірус, вже завтра, 18 лютого, евакуюють додому. Про це повідомила міністерка охорони здоровя Зоряна Скалецька.

З нашими громадянами в Ухані комунікує МЗС, має чат, де спілкуються. Міністерство інфраструктури відповідає за доставку і авіаборт. Оперативний штаб в уряді вирішує питання фінансування та затвердження алгоритму дій. Затримки евакуації немає. Для того, щоб забезпечити прибуття громадян в Україну і дати можливість всім почувати себе в безпеці, ми маємо добре підготуватися”, – наголосила вона.

Додамо, на борт літака зможуть потрапити тільки ті українці, які не мають симптомів захворювання та пройдуть в аеропорту медичний контроль. Супроводжуватимуть евакуйованих українців медики, які згодом також перебуватимуть в місці ізоляції та проводитимуть медико-санітарне спостереження за ними.

Після прибуття до України всіх пасажирів відразу посадять в автобус і відвезуть в місце обсервації на 14 днів.  Якщо у когось з пасажирів проявляться ознаки хвороби, то він буде направлений до лікарні.