Зеленський закликає ввести жорсткі обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусу

Серед пропозицій: зупинити міжміське та міжобласне транспортне сполучення, а також заборонити масові заходи за участю понад 10 осіб.

Як повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, сьогодні, 16 березня, відбудеться засідання уряду, до якого  низка доручень.

Так, у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу Covid-19 президент закликає Кабінет міністрів зупинити міжміське та міжобласне сполучення, а також роботу метрополітенів з 12 години дня 18 березня.

“Міністерству інфраструктури з 12 години дня 18 березня 2020 року заборонити залізничне авіа та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення. Заборонити роботу метрополітенів. Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі “до 10 осіб” у маршрутних таксі і у таксі. І до 20 осіб у тролейбусах, автобусах, трамваях”, – йдеться у відеозверненні глави держави.

Також серед пропозицій заборонити масові заходи за участю понад 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями.

«Лідерів усіх церков я дуже прошу з порозумінням поставитися до цієї ситуації, коли є загроза людському здоров’ю та життю”, – додав Зеленський.

Водночас для Верховної Ради карантин не діятиме. Президент переконаний, що парламентарі повинні призначити міністрів, генпрокурора та продовжити роботу над земельною та трудовою реформами.

«Зараз, у ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи, парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони. Впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи. Призначати міністрів економіки та енергетики, генерального прокурора України. Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки. Без них – економічна кома”, – сказав президент.