“Антивакцинаторів” у різних регіонах країни координували з Росії, – СБУ

У квартирі скандального активіста Остапа Стахіва у Львові спецслужба провела обшук. Також йому вручили підозру.   

Служба безпеки України повідомляє, що “блокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під “антивакцинаторськими” гаслами намагалась дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори”.

Сьогодні СБУ провела низку синхронних спецоперацій у декількох регіонах України. Йдеться, зокрема, про Львівську, Чернігівську та Миколаївську області. Діяльність антиукраїнського угруповання припинено. 

Також у спецслужбі наголошують, що мають беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності. Наприклад, у листуванні видно, що зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах.  

“Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою».

Лідеру так званих “антивакцинаторів” та ще одному фігуранту провадження, громадянину Росії, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України. Це “дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій”.