Бельгійські лікарі оперуватимуть у Львові

У серпні до Львова приїдуть іноземні медики. Вони проводитимуть мікрохірургічні операції на вусі.

Львівська дитяча лікарня вже оголосила відбір пацієнтів. Бельгійській ілкарі займатимуться випадками кохлеарної імплантації, BAHA імплантації, тимпанопластики, мірингопластики та інших хірургічних втручань при хронічних захворюваннях вух.

Діток оперуватиме команда лікарів із всесвітньо відомої Saint-Luc University Hospital у Брюсселі (Бельгія): професорка, отохірург Монік Декат та лікар-аудіолог Даніель Ромоло де Сіаті.

“На жаль, слуховий імплант є дуже дорогим, його ціна складає близько 25 тисяч євро. У зв’язку з цим, ми започаткували слухопротезування дітей не тільки Львова, але й всього західного регіону. Колеги з Бельгії згодилися приїхати та спільно з нашими спеціалістами провести перші кохлеарні імплантації”, – розповів головний лікар дитячої лікарні на Орлика Дмитро Квіт.

Зараз триває запис дітей з вадами слуху, хронічними хворобами середнього вуха тощо на консультацію до 30 червня 2021 року включно. Лікарі обстежать дітей і відберуть кандидатів, з якими у серпні працюватимуть колеги із Бельгії.