Біля Львова хочуть збудувати найбільший у Східній Європі дитячий парк розваг

На території колишнього артскладу у Брюховичах.

У Львівській міській раді обговорили розвиток території колишнього артилерійського складу озброєння і боєприпасів у смт Брюховичі.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, варто оголосити конкурс, щоб сформувати проєкт цієї території.

‘Власне, на тій ділянці пропонується сформувати простори дозвілля для мешканців, для сімейного відпочинку, у тому числі елементи парку розваг, рекреацію, пов’язану із відпочинком на природі. А також спортивні функції, які потрібні для підняття статусу Львова як спортивної столиці”, – сказав Коломєйцев.

Міський голова Львова Андрій Садовий натомість зазначив, що на цій території можна збудувати найбільший у Східній Європі парк розваг.

Також спортивні будівлі, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, змагань, Олімпійських ігор, чемпіонатів Європи. Ця локація дуже важлива, але ми все це маємо зробити з врахуванням важливості збереження зелених насаджень, які там є. Щоб ми не спотворювали цей унікальний ландшафт, який є легенями для міста Львова”, – сказав мер.

І додав, що до конкурсу мають бути допущені найкращі фахівці.