Більше 5 тисяч людей отримали щеплення у центрах вакцинації

Упродовж вихідних 3-4 липня 14 Центрів на Львівщині прийняли 5 279 людей, які хотіли вакцинуватись проти коронавірусу.

Чотири локації працювали у Львові, решту – у Бродах, Дрогобичі,  Трускавці, Стрию, Золочеві, Новояворівську, Новому Роздолі, Жовкві та Червонограді.

“Вагання щодо вакцинації виявилося основною загрозою для досягнення імунітету всього населення. Це велика проблема, зважаючи на те, що вакцинація є єдиним надійним способом покінчити з пандемією. Якщо врахувати, що нові штами COVID-19 настільки заразні, як наприклад кір, досягнення колективного імунітету може вимагати, щоб 94% населення були провакциновані. Дехто йде на вакцинацію керуючись страхом перед хворобою, дехто свідомо відмовляється від щеплень. Зараз ці роздуми не мають сенсу, в період пандемії вакцинація – це необхідність”, – каже директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Додамо, загалом на Львівщині Загалом в області з лютого цього року провакцинували 182 726 осіб, з них 24 072 особи – у центрах вакцинації.

Радіо ПЕРШЕ повідомляло про те, що у Львові планують щепити від коронавірусу 5 тисяч людей щоденно. А у лікарнях створять додаткові місця з киснем. Так місто готується до нової хвилі пандемії.