Бюджет області вдалось перевиконати на 40 мільйонів гривень

Практично усі громади Львівщини показали високі результати.

За перші три місяці 2021 року бюджетні показники Львівської області вдалось перевиконати на 40 мільйонів гривень. Про це на радіо ПЕРШЕ у програмі “Порядок денний” розповіли голова постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт та член бюджетної комісії ЛОР Северин Хобзей.

За їхніми словами, раніше в облраді планувалось, що досягнути цих показників вийде лише у другому кварталі року. Однак, незважаючи на ситуацію із карантином, вдалося зробити це значно раніше.

“Бюджетний процес в області ще триває. Проте вже зараз можна сказати, що бюджет області виконується і навіть перевиконується”, – сказав Володимир Квурт.

Відтак це допоможе профінансувати сфери, які у “ковідний” час потребують особливої підтримки. За словами Северина Хобзея це питання культури, безпеки, підприємництва, військових частина на території області тощо.

“І сьогодні ми бачимо, що ми зможемо це зробити”, – наголосив Северин Хобзей.

Водночас він пояснив, що така ситуація із бюджетними показниками не у всіх громадах області. До прикладу, такі громади як Моршин чи Трускавець можуть показувати гірші результати, адже їній основний заробіток пов’язаний із курортом та туристами, яких зараз в регіоні небагато.

Така ж ситуація у Червонограді, де бюджет наповнюється, серед іншого, податками із зарплат шахтарів. А

Не у всіх однакові, адже наприклад Трускавець чи Моршин орієнтуються на туристів. Так само Червоноград – на податки з зарплат шахтарів.

Кому саме і коли саме пощатисть з дофінансуванням, бюджетна комісія ще буде вирішувати.

Додамо, повну версію програми “Порядок денний” слухайте тут.