Близько 70% львів`ян отримують воду, дезінфіковану соляним розчином

У Львові більше не використовуватимуть рідкий хлор для дезінфекції води. Вже близько 70% львів`ян отримують воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію. По-суті, це розчин солі. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомила прессекретарка ЛМКП «Львівводоканал», Уляна Горбата.

По-перше, це безпечніше, а, по-друге, коли людина чує, що воду дезінфікують за допомогою  соляного розчину, а не хлором, то ставиться до води з-під крана спокійніше.

Таку воду вже отримують мешканці Личаківського, Франківського, Галицького та Шевченківського районів. А також частина Сихівського та Залізничного.

“Наступну станцію плануємо ввести в експлуатацію до червня і це будуть мешканці Залізничного району і у вересні мешканці решти Сихівського району також отримають воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію”, – повідомила Уляна Горбата.

Та якщо Ви все одно ще відчуваєте запах хлору, то потрібно налити воду і трішки почекати.

«Що ближче будинок до хлораторної станції, то більший вміст дезінфікаційного засобу. Та дорогою він зникає, тому що в трубі вивітрюється. Але  якщо є така проблема, то необхідно налити воду, поставити в глечик і через пів години запаху не буде”, – зазначила прессекретарка “Львіводоканалу”.

До слова, у Львівській міській раді згодом сподіваються вийти на рівень Берліна чи Відня, де люди п’ють звичайну воду з крана, адже вся львівська вода є джерельною. Просто вона проходить по нашій мережі і вже не має такого смаку.