Будинок вчених закрили – через “голодних блогерів”

“Призупинити господарську діяльність” львівського Будинку вчених вирішила міська комісія з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ми розглядали випадок, що трапився 27 листопада: у Будинку вчених під час проведення події було порушено низку карантинних норм. Ми живемо зараз у «червоній» зоні і «червона» зона має низку вимог…. За результатами заслуханих сьогодні доповідей, комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську діяльність Будинку вчених у зв’язку з порушенням карантинних вимог.

Нагадаємо, 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів у Будинку вчених відбулась гучна вечірка українських блогерів. Своїх колег на день народження зібрав інстаблогер-мільйонник з Чернівців Олександр Заліско.

Дісталось учасникам за те, що “гуляли”  у національний День жалоби та ще й поруч із місцем проведення поминальних заходів. За кількасот метрів від Будинку вчених, біля пам’ятника Шевченку, усі небайдужі запалювати лампадки в пам’ять про жертв Голодомору. 

Особливого цинізму додали коментарі учасників вечірки. Наприклад, один із них підписав фото з Будинку вчених як “Блогерська голодна туса”.  

Фото: BBC та Інстаграм О. Заліска