Бустер вже з’явився в “Дії”

Від сьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат. МОЗ разом з Мінцифри запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19. Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах ЄС.

Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини.  Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном. Водночас  для перетину кордону інших держав має пройти 14 днів з моменту щеплення третьою дозою.

Нагадаємо, що бустерну дозу вакцини проти COVID-19 В Україні дозволили для всіх охочих віком від 18 років. При цьому втретє можливе щеплення тільки Moderna або Pfizer.

Усім українцям, які зроблять бустерну дозу щеплення, обіцяють виплатити ще 500 грн в рамках програми “єПідтримка”.  Тімін дії між другою вакциною і бустером скоротили до 3 місяців.

Фото: умовне