Через погану дорогу Малі Грибовичі відрізані від світу

На вулицю, яка з’єднує їх із цивілізацією, потрібно 15 мільйонів гривень. Більше про це дізнавались журналісти Першого Західного у програмі “ОЧІ”.

Малі Грибовичі – невеличке село за декілька кілометрів від Львова. Населення – приблизно  чотири сотні людей.  Фактично, немає нічого, окрім житлових будинків. Аби дістатись до звичайних благ цивілізації – лікарні, супермаркету, є лише одна дорога – вулиця Вербівка. Але вона непроїзна, і непрохідна. 

З таким автошляхом мешканці села ніби відрізані від світу. Все, що залишилось від покриття, – хаотично розкидане каміння. 

Місцеві розповідають, що недавно приїжджала швидка, то люди пхали її всю дорогу. Інакше спецавтомобіль проїхати не міг

Після таких інцидентів водії карет швидкої й взагалі відмовляються сюди заїжджати. Найважче було, кажуть мешканці, взимку, коли вирували сезонні захворювання. Сам на сам з хворою дитиною залишилась тутешня мешканка Ірина Цекот. Одного вечора у малечі піднялася температура, необхідних ліків не було.

“Викликала швидку, вони сказали, що вони не доїдуть до нас. Щоб ми самі привезли дитину. Добре, що в сусідів були ліки і ми позичили. Ну і в дитини збилась температура”, – каже пані Ірина.

Та аби бодай-якось дістатись інших населених пунктів мешканці придумали альтернативу. З іншого боку села – ліс, через нього дорога. Не має статусу офіційної, на мапах екстрених служб вона не позначена. Стан шляху ледве можна назвати задовільним. Та все ж з двох бід – обирають саме цю.  

Люди постійно просять відремонтувати їм дорогу. Вони скерували вже 7 таких офіційних звернень, однак реакції від влади немає. Люди стукали у чимало дверей, інколи , можливо, й не за адресою. Бо вони у відчаї.  Не реагували на їхні звернення й у Грибовицькій сільській раді, до якої належали Малі Грибовичі.

Після адміністративної реформи Малі Грибовичі – частина Львівської територіальної громади. Тепер вулицею Вербівкою мають опікуватися чиновники з Шевченківської райадміністрації.   Тут заступник голови Святослав Костяка навіть називає нам попередню вартість ремонту – 15 мільйонів гривень. Проте, як і в майже кожній історії з поганою дорогою, грошей на ремонт нема.