День міста у Львові: як святкуватимемо цьогоріч

У четвер, 6 травня, у Львові відзначатимуть День міста – 765 років. Цього року, як і торік, жодних масових заходів не буде. Але у міській раді організують урочисту церемонію почесної варти та зроблять подарунки для львів`ян.

Ще, в межах свята, у Львові назвуть вулицю Захисників України, яка розташована між вулицями Т. Шевченка та Городоцькою. Вона стане місцем шанування всіх захисників нашої держави.

“Там вже є мурал, де, власне, патріотичні кола розписали ту стіну, написали патріотичні вірші. І це буде дійсно таким місцем пам`яті, місцем шанування захисників України”, – розповіла директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Окрім цього, кожного року на День міста нагороджують львів’янина, почесного громадянина та шляхетну львівську родину року. Торік ці звання не присвоювали. Але цього року під них створять збірні образи тих, хто бореться з пандемією коронавірусу.

Так, медикам присвоять почесне звання «Почесний громадянин міста Львова», підприємцям, які допомагають, – «Львів’янин року», а волонтерам і їх сім’ям – «Шляхетна львівська родина».