Депутати Львівської міськради дозволили позичити гроші на трамваї та автобуси

Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про надання місцевої гарантії Львівської міської ради з метою гарантування виконання зобов’язань ЛК АТП № 1 та ЛКП «Львівелектротранс» у рамках проекту «Міський громадський транспорт України».

Про це повідомляє сайт Leopolis.news

Відповідно до рішень сесії міськрада погодилась надати місцеву гарантію Міністерству фінансів України з метою гарантування виконання зобов’язань Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1 та ЛКП «Львівелектротранс» відповідно до угоди про передачу коштів позики.

Йдеться про кошти на закуповування 10 нових трамваїв для ЛКП «Львівелектротранс» та 100 великих автобусів для ЛК АТП № 1.

Обсяг та валюта коштів позики для купівлі трамваїв та автобусів – не більше 12 мільйонів євро. Строк повернення коштів позики на електротранспорт – не більше 22 років з дати першої вибірки, включаючи пільговий період – 5 років.

Строк повернення коштів позики на автобуси – не більше 10 років з дати першої вибірки, включаючи пільговий період – 2 роки.

«Це є один із кроків по співпраці з ЄІБ. Якщо Міністерство прийме певні умови, банк надасть кошти для закуповування транспорту», – сказала директор департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Нагадаємо, фінансування проекту відбуватиметься за кошти Європейського інвестиційного банку.