Депутати ЛМР відмовились голосувати за модернізацію трамваїв

Депутати Львівської міської ради відмовились голосувати за питання, які стосуються отримання кредитів від європейських банків на модернізацію трамваїв та оновлення транспортної інфраструктури. За відповідні ухвали під час засідання сесії 4 вересня проголосувало менше половини міських депутатів.

Під час засідання сесії Львівської міської ради депутати розглянули два питання, які стосуються отримання кредитів від європейських банків. Перше питання стосується модернізації 10 трамваїв Tatra KT4. На реалізацію цього проекту міська рада планує отримати 3 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку у рамках програми «Міський громадський транспорт України». Щоб розпочати процедуру отримання кредиту, необхідно, щоб депутати міськради надали місцеву гарантію.

Під час засідання сесії за ухвалу про надання такої гарантії проголосувало лише 22 депутати з 64.

Окрім того, під час засідання сесії депутати ЛМР також не підтримали ухвалу про надання гарантії для отримання кредиту ЛКП «Львіватодор». Згідно з пояснювальною запискою до ухвали, ЛКП «Львівавтодор» планував отримати кредитні гроші на реалізацію кількох об’єктів:

  • будівництво автобусного депо (3,5 млн євро);
  • реконструкція контактної мережі на вул. Зеленій, вул. Стрийській, вул. Тролейбусній (8 млн євро);
  • капітальний ремонт кабельних ліній від тягової підстанції до площі Митної та вул. Личаківської (1,5 млн євро).

За це питання проголосував лише 21 депутат.

Нагадаємо, що депутати ЛМР уже не вперше відмовляються голосувати за ці питання. Ухвали про участь ЛКП «Львівелектротранс» та ЛКП «Львівавтодор» уже виносили на розгляд депутатів під час сесії 29 травня. Тоді депутати також під різними причинами відмовились позитивно голосувати за ці питання.