Депутати проти вертолітного майданчика біля лікарні швидкої допомоги

Обранці Львівської міської ради не підтримали сьогодні на сесію пропозицію про будівництво вертолітного майданчика на базі лікарні швидкої допомоги.

Гроші на цей проєкт мали би виділити сьогодні під час розподілу коштів бюджету розвитку. Однак депутати таке рішення не підтримали.

Міський голова Львова Андрій Садовий таким рішенням обурений:

“Єдина лікарня, яка в Україні може приймати ургентних хворих, використовуючи авіацію і маючи стоянку, це лікарня швидкої допомоги. Так би мало бути у всіх закладах. Ми сьогодні там не можемо тримати гелікоптер. Він може прилетіти, вивантажити і летіти далі. У нас дислокація наразі на летовищі. З точки зору життя людини, важливо, щоб це було там на місці. Чому ми проти, щоб підняти можливість врятувати життя людей ще на один рівень? Дебати на цю тему виглядають некоректно, бо мова йде про здоров`я людини. Ця стоянка буде використовуватись постійно, а ми дебатуємо, чи її робити. Друзі, схаменімось”, – сказав він.

Нагадаємо, йдеться про перший вертолітний майданчик для термінової госпіталізації хворих у важких станах, який мають збудувати біля найбільшої лікарні інтенсивного лікування у Львівській області – лікарні швидкої допомоги Львова.

Однак, міські обранці не підтримали такої ініціативи.