Для головної ялинки Львова визначили кольори і прикраси

Новорічну ялинку у Львові встановлюватимуть на традиційному місці перед Оперним театром вже у понеділок, 13 грудня. Тим часом офіційне відкриття запланували на 17 грудня.

Дерево висотою у 17 метрів  містові подарував мешканець села Оброшине Василь Козленко.

Цьогоріч вперше радились із художниками, аби дотриматися єдиного стилю. Домовилися про таку концепцію оформлення новорічної ялинки: лаконічно та зі смаком. Митці  допомогли вибрати ялинкові прикраси та ілюмінацію, розробили креслення та підібрали кольори, – розповіла художниця Ольга Кравченко.

«Ми вибрали, щоб місто було повністю все в одному стилі і напрямку. Ми обрали один елемент, який повторюється як на гірляндах, так і на ялинці, і на деревах.»

Довкола ялинки буде огорожа з візерунками-витинанками. Також, для оздоблення міста використають традиційні прикраси – різдвяного «павука» і  ромби, – сказав митець Роман Зелінко.

«Це різдвяні прикраси, які використовувалися в західній Україні, і на Гуцульщині, і на Лемківщині, і на Бойківщині»

Художники зазначають, що мають більш масштабні ідеї оформлення на зимові свята, але цього року втілять лише частину, адже треба більше часу та коштів.

До слова, міське управління культури також рекомендує використовувати ромб, (в українській традиції символізує життя та рід) для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів.