До кінця літа в Україні планують вакцинувати 10 мільйонів людей

Міністерство охорони здоров’я поставило за мету до 24 серпня вакцинувати від коронавірусу 10 мільйонів українців.

Для цього в країні активно облаштовують Центри вакцинації населення.

“Найближчими днями очікуємо прибуття на Львівщину чергових партій вакцин Astra Zeneca та Pfizer. Першу вакцину використають для щеплення осіб, щоб очікують на другу дозу цієї вакцини, а Pfizer – для вакцинування освітян, а також, залишковими дозами, осіб з першого та другого етапів вакцинації (першочергово – медиків)”, – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Щодо сертифікатів щеплення, то з 1 червня китайська вакцина Coronavac отримала схвалення від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тож ті люди, які щеплені двома дозами цієї вакцини, можуть отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію.

“На разі такі сертифікати можуть видавати сімейні лікарі: сертифікат видруковують з медичної інформаційної системи, засвідчують печаткою лікаря та печаткою закладу охорони здоров’я, який його видає. Це і є документ, з яким можна перетинати кордони країн, які цього вимагають”, – пояснила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Додамо, новостворений Центр вакцинації населення, який запрацював на стадіоні “Арена Львів”, прийматиме охочих і цих вихідних. Також тут планують збільшити кількість персоналу.