До шести років за ґратами загрожує серійному крадію з Дрогобича

На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру 27-річному мешканцю Дрогобича, який причетний до скоєння 26 крадіжок. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Правоохоронці встановили, що зловмисник в період з січня по грудень 2020 року, зламуючи дверні замки,  проникав у дачні будинки, гаражі, підвальні та нежитлові приміщення мешканців Дрогобича, звідки викрадав електрокабелі, будматеріали, господарське приладдя, інструменти, побутову техніку та запчастини до неї, продукти харчування, спортивний інвентар, велосипеди  та інше майно.

«Також слідчі встановили, що упродовж року зловмисник скоїв у Дрогобичі  26 крадіжок. “Працював” він,  переважно, у темну пору доби.  Викрадене майно, вартість якого становить більше 106 тисяч гривень, збував», – йдеться у повідомленні.  

Слідчі повідомили раніше неодноразово судимому 27-річному мешканцю Дрогобича про підозру в скоєнні злочинів, передбачених  ч.2 ст.15  ч.3 с.185 (Крадіжка, вчинена повторно) та ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статі – до шести років позбавлення волі. 

Досудове розслідування триває.