До театру – онлайн: львівська опера транслюватиме вистави

Подивитись їх можна буде безкоштовно.

Посилений карантин на Львівщині впливає і на культурний відпочинок. Проте актори Оперного театру вирішили не розлучатися із глядачем надовго. Тож їхні вистави можна буде дивитися онлайн.

“Це як і твори сучасних українських композиторів, так і оперна класика – феєрія «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича, опера для сімейного перегляду «Лис Микита» Івана Небесного та сучасна постановка опери «Дон Жуан» Вольфганга Амадея Моцарта”, – розповіли у пресслужбі Львівської ОДА.

Вистави, доступні для перегляду:

Феєрія «Коли цвіте папороть»: шедевр під забороною: вражаючий спектакль, що поєднує енергетичну музику, хорове виконавство, народні обрядові традиції, сучасну хореографію та яскраве дійство із відеопроекцією.

https://megogo.net/ua/view/8510565-koli-cvite-paporot.html?video_view_tab=description

«Лис Микита»: сучасна українська опера для сімейного перегляду: Ця опера вражає неймовірними масками та костюмами персонажів, феєрією світла, 3D-анімацією, і навіть – повітряними гімнастами. А ще, поряд із звичним оркестром, ви можете почути українські колоритні інструменти – цимбали, ліру, бандуру і гучну трембіту.

https://www.youtube.com/watch?v=sCeG7QpXIzM

«Дон Жуан»: сучасна постановка найвідомішої опери Моцарта: Якщо ви не бачили цієї сучасної постановки, вона здивує вас неповторними світловими ефектами та вражаючими декораціями з металоконструкцій, які є наче лабіринтом загубленої людської душі.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyhOK0Wa9l4