Домівка врятованих тварин у Львові потребує фінансової допомоги

Львів’ян закликають фінансово допомогти «Домівці врятованих тварин», яка діє у парку «Знесіння». Притулку бракує коштів на утримання тварин. Про це Радіо ПЕРШЕ розповів керівник зоологічного відділу Орест Залипський.

Домівку врятованих тварин у парку «Знесіння» заснували два роки тому. Тут живе понад дві сотні тварин, яких визволили з рук браконьєрів чи недобросовісних господарів. На території так званого притулку ви можете побачити вовків, лисиць, єнотовидних собак, звичайних собак, котів, кроликів, єнота, поні і навіть дикобразів.  

Сьогодні керівництво зоологічного відділу просить фінансової допомоги. Тут кажуть не вистачає грошей на їжу для тварин. Чому така фінансова криза виникла саме зараз пояснює керівник «Домівки врятованих тварин» Орест Залипський:

«Через те, що почалася осінь, відвідувачів стало значно менше, тому скринька не заробляє коштів, аби покрити усі витрати, зокрема, на їжу для тварин».

Ця домівка для тварин функціонує як зоологічний відділ парку «Знесіння», пояснюють у Львівській міській раді. Тут кажуть, що на потреби зоологічного відділу щорічно виділяють два мільйони гривень.

«Капітальні видатки і зарплати на працівників фінансуються за кошти міського бюджету. Оскільки це зоологічний відділ парку “Знесіння” – це не зопарк і не притулок, то ми можемо закуповувати лише певні види товарів. Зокрема, немає проблеми закупити сіно та деякий корм, але ми не можемо за бюджетні кошти закупити м’ясо чи рибу», – розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР. Олександра Сладкова.

Решту потреб домівки для тварин, а зокрема, харчування – забезпечують благодійні внески.

Зоозахисниця пояснює, що вирішити питання з фінансами може утворення благодійного фонду. Це, зокрема, допоможе вести відкриту бухгалтерію, що привертатиме більшу увагу усіх охочих допомогти і водночас викликатиме більшу довіру у благодійників.

Над створенням фонду Олександра Сладкова запевняє – вже працюють. А наразі аби підтримати тварин ви можете надіслати фінансову пожертву на банківську картку Ореста Залипського: 4149 6293 8110 7192 (Приватбанк). Або ж ви можете принести пожертву безпосередньо у «Домівку врятованих тварин».

Додамо, що «Домівка врятованих тварин» розташована у Львові за адресою: вул. Олекси Довбуша, 24. Зоологічний відділ працює щоденно. Вхід безкоштовний, але ви можете зробити благодійний внесок.

Фото: 032.ua