Допрем’єрний показ: сьогодні львів’янам покажуть український фільм «Із зав’язаними очима»

Стрічка «Із зав’язаними очима» розповідає історію молодої спортсменки, яка втратила нареченого у війні на Донбасі, однак не може існувати у нав’язаній суспільством ролі вдови героя війни. 

Історія взята з реального життя. Окрім того, це перший український фільм про змішані єдиноборства.  

Це реальна розповідь реальної дівчини, яка була в дуже схожій ситуації, але яку ми за допомогою кінематографічних засобів перетворили в кіно. У такий спосіб з’явилося ММА – так називають люди бої без правил. Але сама клітка, самі бої – це певна метафора, тобто замкнутий конфлікт. Це фільм про взаємодію людини і суспільства, людини і ярликів, людини і різних навязаних обов’язків”. Так про фільм у проєкті “Інший погляд” на радіо ПЕРШЕ розповів режисер Тарас Дронь.  

Сьогодні він представить своє “дітище” у рідному Львові. Національна прем’єра стрічки відбулася цьогоріч на Одеському міжнародному кінофестивалі. Міжнародна прем’єра була на Варшавському кінофестивалі. Там кіно визнали найкращим у конкурсі дебютних фільмів Competition 1–2. Загалом стрічку вже встигли побачити глядачі із Польщі, Німеччині, Бразилії, Іспанії та Індії.

“Для мене дуже важливо було не маніпулювати темою війни…Але тут не тільки питання війни стоїть. Тут взагалі,  коли жінку змушують (через чоловіка, батька, близького) до певних обов’язків після його смерті, тим самим топлячи у власних емоціях, у власному переживанні… Це не тільки з війною може бути пов’язане. Це свідомий і несвідомий тиск на людину”. 

Допрем’єрний показ фільму «Із зав’язаними очима» відбудеться у Планеті Кіно Forum Lviv. Початок – о 19:00 год. Тоді ж буде можливість зустрітися з режисером та знімальною групою.